Nasza strona korzysta z plików cookie. Kliknij krzyżyk z prawej strony, aby zakceptować pliki cookies na tej stronie i zamknąć ten komunikat. x
english

Poddasze w Sopocie

Lokalizacja: Sopot
Data: 2012
Status: zrealizowany
Inwestor: prywatny

Projekt obecnie w trakcie realizacji. Głównymi założeniami inwestorów i projektanta było otworzenie i doświetlenie przestrzeni. Z dwóch, niskich i ciemnych pokoi, poprzez likwidację ścian działowych oraz sufitu, utworzono jedną otwartą przestrzeń dzienną. Wyeksponowano więźbę dachową uzyskując czterometrową wysokość pomieszczenia. Pokój doświetlono czterema nowymi oknami połaciowymi od strony południowej. Nad częścią korytarza i łazienki stworzono antresolę jako przestrzeń służącą do spania. Zaprojektowano w niej duże okno połaciowe - balkonowe, eksponujące piękny widok Górnego Sopotu.